Ən yuxarı statik reklam_3
Ən yuxarı (mobil)-2_30
Mobil manşet üstü reklam-3_21

Kolbasa istehsalı 50 faizdən çox artıb

iç səhifə xəbər başlığı altı (mobil)_31
Kolbasa istehsalı 50 faizdən çox artıb

2016-cı ilin yanvar-avqust ayları ilə müqayisədə tütün məmulatlarının istehsalında 15,9 faiz azalma, qida məhsullarının istehsalında 1,1 faiz, içki istehsalında isə 28,6 faiz artım müşahidə olunmuşdur.

 

Reklam_3_11

Bu barədə "Marja"ya Dövlət Statistika Komitəsindən bildirilib.


Bu sahələrin əsas məhsullarından pendir və kəsmik istehsalı 3,8 faiz, kolbasa məmulatlarının istehsalı 50,3 faiz, marqarin istehsalı 19,7 faiz, cem və marmeladların istehsalı 3,0 faiz, alkoqolsuz içkilərin istehsalı 3,4 faiz, pivə istehsalı 25,3 faiz artmış, qənd və şəkər tozu istehsalı isə 40,3 faiz azalmışdır.

 

8 ayda 3 589,6 ton Kolbasa məmulatları istehsal olunub. 

 

Qida məhsullarının, içki və tütün məmulatlarının istehsalı sahələrində əsas məhsul növlərinin istehsalı

Məhsul növləri

2017-ci ilin yanvar-avqust aylarında

istehsal edilmişdir

Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən, faizlə

01.09.2017-ci il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı

Qida məhsulları

Ət (quş əti daxil olmaqla), min ton

194,1

100,9

-

Kolbasa məmulatları, ton

3 589,6

150,3

3,3

Üzlü süd, min ton

609,3

-

103,8

Qaymaq və xama, ton

3 234,1

101,4

-

Pendir və kəsmik, ton

34 489,1

103,8

73,9

Kərə yağı, ton

17 053,3

101,7

7,3

Cem və marmeladlar, ton

23 479,8

103,0

152,4

Duru bitki yağları, ton

37 178,5

103,8

744,4

Marqarin, ton

34 620,7

119,7

597,8

İnsanın qidalanması üçün yararlı

olan duz, min ton

42,3

110,3

0,09

Qənd və şəkər tozu, min ton

166,3

59,7

46,5

18.09.2017 06:57

Müştərilərin xəbərləri

Mobil-manshet-alt3_22
Manşetin sağı-2_5
Esas-sehifede-reklam-3_8
Ana-sehifede-2-reklam-3_9
Əsas səhifədə 3-cü reklam-2_10
Xəbər mətn sağ 1-ci-2_15
Xəbər mətn sağ 2-ci2_16
Xəbər mətn sağ 3-cü-2_17
Xəbər mətn sağ -18_18
InvestAZ